luni, 20 iulie 2009

Gradina zoologica Barlad

Chiar ieri am fost in Birlad, cu gand special de a merge la gradina zoologica. Si uite asa am ajuns intai la gradina publica, un parc deosebit de altfel, si zic eu, destul de mare, dar si ingrijit. Mare mi-a fost mirarea sa vad ca intrarea in gradina zoologica e de doar 1 leu. Mai intai am trecut pe la acvariu. Aici am vazut de la tot soiul de pesti, pestisori, pana la broaste testoase, iguana si un pui de anaconda. In sectiunea pasarelelor de colivie, am vazut perusi, papagali nimfa, si papagalii dragostei (exact nu stiu cum le spune). Trei ursi bruni, care desi ar trebui sa para infricosatori, mi-au starnit doar putina teama. Cred ca le era prea cald ca sa mai faca pe durii. In schimb alaturi, m-a fascinat oarecum strutul, ce pasarica maree. Bine ca nu obisnuieste sa zboare. Mai pe scurt am gasit la Zoo animale de tot felul: perusi, ursi, struti, bivoli, cerbi, ponei, cai de echitatie, vulpi, lupi, porci, fazani, pauni, gainuse cu coc, porumbei de rasa, lebede, berze. Mi-au placut enorm de mult sa fiu atat de aproape de feline ca: leopard, puma, leu, tigru si ghepard. Tinand cont ca ador felinele, a a fost un mic vis implinit. Am mai vazut, de asemenea, si pisici birmaneze, caini de rasa, purcelusi de guineea, iepurasi pitici, acvila de stepa, bufnita si testoase de lac.
A fost frumoasa escapada pe care am facut-o.
Cu toate acestea gradina zoologica m-a intristat foarte mult. Desi animale sunt destule, nu am putut sa nu observ mediul si custile in care stateau. Practic nu regasesti aproape deloc mediul in care le gasesti pe aceste animale in libertate. Si in felul asta am observat ca animalele sunt sunt triste, zici ca-s chinuite.

Eu va sfatuiesc totusi sa vizitati gradina zoologica din Birlad, nu e scump sa intri si cu cat mai multi vizitatori, cu atat mai cresc fondurile pentru o viata mai buna pentru animale.